Opis produktu De Cecco
De Cecco Makaron Pappardelle - włoski makaron najwyższej jakości, wyprodukowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Konwencjonalny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (standardowa chropowatość na powierzchni makaronu). Tagliatelle należą do rodziny form długich, zwinięte w gniazda. Pochodzą one z północnych regionów Włoch, w szczególności z regionu Emilia, gdzie są korzystnie znane. Makaron ten może być przygotowywany na sporo sposobów z różnorodnymi sosami. Absolutnie znakomity do dań z ryb i owoców morza i do kremowych sosów na bazie masła czy serów.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol korzystnego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 0,5kg
Dane i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje