Przyjaciele kawy Limitowane ziarna kawy coffee of the year 2024 peach fuzz, 200 g - 1
Przyjaciele Kawy Limitowane ziarna kawy coffee of the year 2024 peach fuzz, 200 g - Zdjęcia produktu

Limitowane ziarna kawy coffee of the year 2024 peach fuzz, 200 g (Przyjaciele Kawy)

Kawa Przyjaciele Kawy
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 22.12.2024: w magazynie

Opis produktu Przyjaciele Kawy

asygnowana odcieniowi Peach Fuzz, znanego dzisiaj jako kolor Roku 2024, kawa ta została poddana absolutnie unikatowej obróbce nazwanej „peach co-fermentation". Czy należysz do osób, którym wyczucie nut smakowych wymienionych na opakowaniu kawy przychodzi z trudem? Zaufaj nam: tak kawa na 100% będzie wyjątkiem. Dzięki specjalnej metodzie obróbki po zaparzeniu kawa odkrywa naturalny smak nektaru brzoskwini, egzotycznego mango i słodkiego karmelu. Będziesz się zastanawiać, czy naprawdę pijesz kawę!Ta limitowana kawa dotarła do nas aż z kolumbijskiego regionu Huila, gdzie położona jest farma „Monteblanco". Jej właściciel, Rodrigo Sanchez od lat eksperymentuje z postępowymi metodami obróbki, w poszukiwaniu niesłychanych smaków. Odnosi w tym niemałe sukcesy: wysiłek Rodrigo został nagrodzony wieloma nagrodami!unikatowa metoda obróbki: „peach co-fermentation".Obróbka kawy poprzez dodanie do niej owoców to stosunkowo nowy wynalazek, który rozbudził ciekawość tysięcy entuzjastów kawy na całym świecie i olśnił setki podniebień. Jak to się robi?Rodrigo Sanchez do tej mieszanki wybrał dwie odmiany arabiki: Bourbon i Caturra ze względu na ich uniwersalność i żywą, naturalną słodycz. Słodycz ta generuje perfekcyjne warunki dla przeróżnych mikroorganizmów takich jak lactobacillus i saccharomyces cerevisiae, które podczas fermentacji wykonują swoje zadania.Zanim jednak zacznie się cały proces, owe mikroorganizmy (pozyskiwane z roślin kawowca rosnących na plantacji) są mieszane z brzoskwiniami, owocami tropikalnymi i nektarem owocowym. Owocowy roztwór fermentuje następnie poprzez 8 dni aż do uzyskania optymalnego stężenia poziomów Brixa i wartości pH.Zbierana ręcznie kawa jest następnie mieszana z roztworem i przechowywana w zamkniętych pojemnikach poprzez 150 godzin. Stopnie Brixa i wartość pH są przez cały czas monitorowane, żeby zapewnić odpowiednie warunki do rozwinięcia się słodyczy i nut owoców tropikalnych.Ziarna są następnie suszone na słońcu aż do uzyskania wyśmienitego poziomu wilgoci 10-11% - potem mogą być wypalane!*****Kraj | KolumbiaRegion | Huila Farma | „Monteblanco" zarządzana przez Rodrigo Sanchez aWysokość n.p.m. | 1730 mOdmiany arabiki | Bourbon, Caturra Obróbka | Myta, peach co-fermentationProfil palenia | ŚredniNuty smakowe | Brzoskwinia, mango, karmelRekomendowane metody parzenia: wszystkie, łącznie z espresso.komponenty: palone ziarna kawy.Warunki przechowywania: przechowywać zamkniętą w suchym, ciemnym, chłodnym miejscu.

Dane podstawowe i specyfikacja:

Kategoria

Producent

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje