Brak produktu
Opis produktu Marco Polo
Mąka Kokosowa Wraz z rosnącą popularnością diety paleo mąka kokosowa pojawia się w wielu przepisach. Mąka kokosowa jest nieprzystępnym elementyem do pieczenia, a zastąpienie go czymś innym w przepisie jest wyjątkowo pokaźnym wyzwaniem. Mąka kokosowa może pomóc w poprawie trawienia ze względu na wysoką zawartość błonnika. Jest widocznie wyższa w błonniku niżeli mąka pszenna i posiada jednocześnie błonnik rozpuszczalny, jak i nierozpuszczalny. Pokarmy bogate w błonnik sprzyjają prawidłowemu trawieniu i rozwojowi zdrowych bakterii w jelitach. Jak używać mąki kokosowej?
Tak jak pisaliśmy wyżej mąka kokosowa jest wyjątkowo bogata w błonnik, co oznacza, iż w trakcie pieczenia wchłania dużo płynów. To powoduje, że wyjątkowo ważne jest staranne przestrzeganie przepisu. Jeżeli użyjesz mąki kokosowej ciasto będzie znacznie grubsze niż normalnie. Ważną zasadą jest to że, jeżeli chcesz zamieniać mąki w przepisie to około 1/4 do 1/3 szklanki mąki kokosowej zamieniaj na 1 szklankę zwykłej mąki lub na odwrót. Ze względu na wysoką chłonność tej mąki, trzeba jeszcze zwiększyć liczbę jaj.
Tak jak pisaliśmy wyżej mąka kokosowa jest wyjątkowo bogata w błonnik, co oznacza, iż w trakcie pieczenia wchłania dużo płynów. To powoduje, że wyjątkowo ważne jest staranne przestrzeganie przepisu. Jeżeli użyjesz mąki kokosowej ciasto będzie znacznie grubsze niż normalnie. Ważną zasadą jest to że, jeżeli chcesz zamieniać mąki w przepisie to około 1/4 do 1/3 szklanki mąki kokosowej zamieniaj na 1 szklankę zwykłej mąki lub na odwrót. Ze względu na wysoką chłonność tej mąki, trzeba jeszcze zwiększyć liczbę jaj.
Informacje i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Kokosowa
Wielkość opakowania
1
kg
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2025:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje