Brak produktu
Opis produktu W. LEGUTKO
Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi fosforu i wapnia, który wzmacnia kości i zęby i koniecznego w procesie krwiotwórczym żelaza. Na dodatek zawierają dodatkowo magnez, potas, miedź i cynk. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie.
Są także bogatym źródłem witaminy D, białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przed wyłożeniem nasion do pojemnika wypłukane zamoczyć na 3 - 6 godzin w ciepłej wodzie. Kiełki prowadzić na kiełkownicy.
Po 6 - 7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Dane podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Kod EAN
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje