Opis produktu VILMORIN
Stewia jest w naszych warunkach rośliną jednoroczną, której liście są 20 razy słodsze od cukru spożywczego, a zawierają niewiele kalorii. Może być wykorzystywana do słodzenia napojów, potraw przez osoby dbające o linię albo chore na cukrzycę.
Można stosować świeże liście lub susz. Stewiozyd nadający liściom słodki smak zachowuje swoje parametry nawet w temperaturze 200 stopni C, pasuje także do wypieków. Nasiona wysiewając pozostawiamy na wierzchu - na słońcu lepiej kiełkują.
optymalna temperatura kiełkowania to 20-25 st. C. Wymaga stałej wilgotności podłoża, lecz nie można przelać. Wierzchołki pędów należy uszczykiwać.
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje