Opis produktu W. LEGUTKO
NASIONA NA KIEŁKI RZODKIEWKA 20 gKiełki zawierają wszelkiego rodzaju witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe, makro- i mikroelementy, enzymy, białka prosto przyswajalne węglowodany. Osoby, które jedzą kiełki, posiadają zdrowsze serce, skórę, nerwy i mózg, zniża się im ponadto poziom cholesterolu we krwi.
Opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków używamy letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), pokaźniejszych – dłuższy (10-12 godzin).
Następnie nasiona starannie płuczemy i odstawiamy na 4-6 dni w temperaturze.pokojowej. Poprzez ten czas powinno się je przepłukiwać dwa do czterech razy dziennie. Po każdym płukaniu należy starannie odsączyć nadmiar wody.
Kiełki powinny rosnąć w półcieniu, nie należy zostawiać ich na pełnym słońcu, ze względu na zbyt dużą liczba ciepła wytwarzaną poprzez kiełkujące nasiona i możliwość powstania pleśni. Kiełki najlepiej jest jeść od razu, pozostałe możemy przechowywać w lodówce do ok.
7 dni. Przed umieszczeniem w lodówce kiełki precyzyjnie osuszamy. Niezbędne komponenty dla Twojego organizmu!Wysiew: styczeń-grudzieńZbiór: styczeń-grudzień
Dane podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje