Opis produktu SONKO
SONKO Pieczywo lekkie razowe 170 g – pełny przemiał dla pełnego zdrowia!Mąka razowa jest typem mąki pełnoziarnistej grubomielonej. Właśnie przez to nadaje ona pieczywu typowy smak. Jednak takie mielenie mąki zezwala na zastosowanie całego ziarna, a razem z tym zachowanie wielu ważnych komponentów odżywczych.
Jedząc każdego dnia lekkie pieczywo razowe, dostarczasz sobie witamin i minerałów koniecznych do prawidłowego działania całego organizmu!Lekkie razowe pieczywo – wyśmienite o każdej porze dniaPieczywo razowe bogate jest w błonnik, a także ma wysoką zawartość białka, z łatwością je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja.
w dodatku zawartość inuliny ogranicza indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane jednocześnie poprzez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Doskonale nadaje się także dla wszelkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!Nasze razowe pieczywo produkowane jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo perfekcyjnym źródłem witamin i minerałów.
ma ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9 oraz mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki zestaw wpływa dobrze na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się ponadto do obniżenia cholesterolu we krwi i poprawia lipodogram.
Natomiast zawartość otrąb unosi liczba błonnika w mące, co upraszcza przemianę materii, a także stan układu pokarmowego.W skrócie: – wysoka zawartość błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej** zawiera naturalnie występujące cukry
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje