Opis produktu SONKO
SONKO Pieczywo lekkie z orkiszem i dynią 170 g – siła naturalnych składnikówPszenica orkisz to jedna z najstarszych udomowionych odmian pszenicy. Uprawiana była już 4 000 lat temu i charakteryzuje się niezwykle twardym, oplewionym ziarnem.
dzięki czemu mąka orkiszowa szczególnie dużo błonnika, białka i witamin i minerałów.Lekkie pieczywo z orkiszem i dynią – różnorodność elementów odżywczychGłównymi składnikami są mąka żytnia i mąka pełnoziarnista orkiszowa, dlatego nasze lekkie pieczywo z orkiszem i dynią bogate jest w minerały i witaminy, pomiędzy innymi w: witaminę A, witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6 i B9) i cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, sód, wapń i żelazo.
dodatkowo orkisz, jako ziarno oplewione mieści więcej błonnika niż zwykła pszenica.Dodaliśmy do niego na dodatek zmielone i odtłuszczone pestki dyni. Nadają one naszemu pieczywu niezwykłej chrupkości i przyjemnego smaku.
Zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 i fitosterole, czyli substancje zmniejszające poziom cholesterolu LDL we krwi i zapobiegające miażdżycy.Ważnymi składnikami są dodatkowo inulina i błonnik pszenny. Inulina zmniejsza indeks glikemiczny naszego pieczywa, dzięki temu pasuje ona w dodatku dla diabetyków i osób z insulinoopornością.
Natomiast dodatkowy błonnik pszenny przyśpiesza metabolizm, reguluje pracę układu pokarmowego i zapobiega jego chorobom. Zniża także ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.W skrócie: – źródło błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.
19 kcal– 23% mąki orkiszowej– 4% zmielonych odtłuszczonych pestek dyni** mieści naturalnie występujące cukry
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje