Korome Pane Guttiau Nero con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z aktywnym węglem 250g pudełko (Masserie Sarde)
Pieczywo, bułka tarta Masserie Sarde chlebOpis produktu Masserie Sarde
Pane Carasau to kamień węgielny chleba wytwarzanego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on wyprodukowany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na niezwykle cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, cykl konieczny do nadania mu charakterystycznej i oryginalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go wyróżnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
komponenty: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne bezkompromisowce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, możliwe jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa specyficznego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta mała, aromatyczna korekta polepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i przeróżnych sposobów jego spożywania.
składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym elementyem tego produktu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
konwencjonalny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W przypadku linii KOROME pomyślano o zwiększeniu doznań smakowych, oferując warianty z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma najróżniejszymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
marka KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej producenta przyjaznymi dla WEGAN.
produkowano we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
Opakowanie 250g
Dane podstawowe oraz specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Kod EAN
Cena
Opinia użytkowników
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje