Masserie sarde Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko - 1
Masserie sarde Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko - 2
Masserie sarde Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko - 3
Masserie sarde Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko - 4
Masserie Sarde Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko - Zdjęcia produktu

Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko (Masserie Sarde)

Pieczywo, bułka tarta Masserie Sarde chleb
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 22.12.2024: w magazynie

Opis produktu Masserie Sarde

Koromé Pane Guttiau Peperoncino - sardyński chleb- klasyczny z oliwą i z peperoncino.

Pane Carasau to kamień węgielny chleba wykonanego we Włoszech, a dokładnie na Sardynii. Jest on tworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na bardzo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.

Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces potrzebny do nadania mu charakterystycznej i specyficznej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go podkreśla. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.

elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.

komponenty użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, realne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa unikalnego smaku i konsystencji.

Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta drobna, aromatyczna korekta polepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i rozmaitych sposobów jego spożywania.

elementy przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym elementyem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.

klasyczny, konwencjonalny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o zwiększeniu doznań smakowych, oferując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma zróżnicowanymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.

firma KOROME, sardyński firma Pane Carasau i Guttiau, w swym zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przychylnymi dla WEGAN.

wytwarzano we Włoszech.

MADE in Italy

Prodotto in Sardegna

towar najwyższej jakości.
Opakowanie 250g


Informacje podstawowe i specyfikacja:

Producent

Rodzaj

Chleb

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje