Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - 1
Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - 2
Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - 3
Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - 4
Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - 5
Masserie Sarde Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 - Zdjęcia produktu

Korome Pane Guttiau al Rosmarino con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko, 1638 (Masserie Sarde)

Pieczywo, bułka tarta Masserie Sarde chleb
Ocena: suma recenzji i opinii:

Dostepność na dzień 21.11.2024: w magazynie

Opis produktu Masserie Sarde

Koromé Pane Guttiau Rosmarino - sardyński chleb- klasyczny z oliwą i z rozmarynem.

Pane Carasau to kamień węgielny chleba tworzonego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on produkowany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na szczególnie cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.

Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces niezbędny do nadania mu typowej i specyficznej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go akcentuje. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.

składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.

komponenty użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując cykl wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, realne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa unikalnego smaku i konsystencji.

Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta niepokaźna, aromatyczna korekta udoskonala smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnych sposobów jego spożywania.

składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym komponentyem tego produktu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.

klasyczny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W przypadku linii KOROME pomyślano o zwiększeniu doznań smakowych, proponując typy z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnorodnymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.

firma KOROME, sardyński firma Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przychylnymi dla WEGAN.

wykonano we Włoszech.

MADE in Italy

Prodotto in Sardegna

towar najwyższej jakości.
Opakowanie 250g


Informacje i specyfikacja:

Producent

Rodzaj

Chleb

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:

  • Porównywarka najlepszych sklepów
  • Ranking ofert według cen
  • Zdjęcia, opinie i recenzje