Browin - drożdże gorzelnicze - x-pure 48 turbo pure 21,3% - 135 g - 25 l (Superbutelki)
Pozostałe delikatesy SuperbutelkiOpis produktu Superbutelki
Browin Drożdże Gorzelnicze X-PURE 48 Turbo Pure 21,3% – 135 g na 25 litrów Drożdże gorzelnicze Browin X-PURE 48 Turbo Pure to profesjonalny produkt dla osób oczekujących wysokiej skuteczności i czystości procesu fermentacji.
przeznaczone do fermentacji 25 litrów roztworu cukru, pozwalają osiągnąć zawartość alkoholu do 21,3% w krótkim czasie. Doskonałe do domowej produkcji destylatów, win wysokoprocentowych i innych trunków. Właściwości produktu: Szybka fermentacja – czas trwania od 24 do 48 godzin w zależności od temperatury i ilości cukru.
Wysoka czystość – znikoma ilość zanieczyszczeń i niepożądanych aromatów. Wysoka produktywność – osiąga do 21,3% alkoholu z jednego nastawu. Profesjonalna receptura – drożdże połączone z pożywką i składnikami wspomagającymi fermentację.
Czysta moc i doskonała jakość — z Turbo X-Pure cykl fermentacji przebiega w sposób wyśmienity — momentalnie i skutecznie. Ten prekursorski towar to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych, a także adekwatnie dobranej pożywki, wspomagającej ich rozwój.
Dzięki niej prosto przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 stopni) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to nowatorski towar, który fermentuje, aż do 21,3%!
Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu starczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Tubo X-Pure jest w dodatku przebieg cyklu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów w trakcie produkcji Twoich ulubionych trunków!
Sposób zastosowania: Z tabeli poniżej wybierz wariant fermentacji. Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i starannie wymieszaj.
Tak przygotowany roztwór fermentuj poprzez określoną w tabeli liczba dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie adekwatnej temperatury fermentacji jest warunkiem niezbędnym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie.
wariant I II III IV Alkohol [%] 15 17 19 21,3 Cukier [kg] Porcja (I) 6 7 7* 7* Porcja (II) - - 1 2 Woda [L] 22 21 20 19 Dni 2 3-5 5-7 7-14 * - Dla nastawów z ilością cukru większą aniżeli 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach.
Najlepiej dodać ok. 100g cukru i poczekać aż piana opadnie - następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu. Uwaga: nastaw będzie się pienił! Dla uzyskania najkorzystniejszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Skład: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy. Waga: 135 g
Dane podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje