Panettone MAXICIOK Pistacchio & Nocciola - wloska babka z kremem pistacjowym i orzechowym 800g (Balocco)
Pozostałe delikatesy BaloccoOpis produktu Balocco
Balocco Babka Pandoro z pistacjami i orzechami
Ten klasyczny wypiek powstaje z najkorzystniejszej jakości części, dzięki czemu oprócz świetnego smaku i zapachu, zyskuje również wspaniałą puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą nieprzeciętnej czekolady i posypany wspaniałymi pistacjami.
Pandoro to tradycyjny, włoski wypiek, który gości na stołach u Włochów stanowczo w okresie świąt Bożego Narodzenia. Mieszkańcy Italii kochają babkę Pandoro za niesamowity maślany smak, a także waniliowy aromat. Ten konwencjonalny wypiek powstaje z najkorzystniejszej jakości komponentów, dzięki temu oprócz perfekcyjnego smaku i zapachu, zyskuje ponadto nieprzeciętną puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą powłoką doskonałej czekolady i posypany rewelacyjnymi pistacjami. Babka Pandoro zamknięta została w funkcjonalnym kartoniku z uchwytem.
Tradycje firmy BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój firmy został zatrzymany podczas II Wojny Światowej ale zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię lecz w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości ale także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem marki stały się ciasta na zakwasie, często z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął ładną jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była bezprecedensowym momentem w popularyzacji firmy we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie lecz w całym kraju.
aktualnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek i wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek produkowanych według tradycyjnych, strzeżonych poprzez rodzinę receptur.
Włoska babka z nadzieniem - Balocco Panettone Maxiciok
Babka Balocco Pannettone Maxiciok zamiast kandyzowanych owoców wypełniona jest kremem. Taka włoska babka będzie się wyśmienicie prezentować na świątecznym stole i bez dwóch zdań uraduje gusta wielu smakoszy.
Balocco Panettone Maxiciok 800g zapakowana jest w stylowe pudełko z uchwytem. Dzięki temu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Termin przydatności: 30.04.2025
Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, iż ciasto jest idealnym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z postępową technologią powoduje,uzyskujemy towar odmienny od wypieków zalewających polski rynek. Babka może być oryginalnym prezentem pod choinkę.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak powodują, że każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska nadaje się na każdą okazję, jednak przede wszystkim jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wyszukane opakowania, dzięki temu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.
Dane podstawowe oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje