Opis produktu MycoMedica
Chaga (rdza skośna, Inonotus obliquus) to grzyb pasożytniczy występujący na drzewach liściastych, najczęściej brzozach. Chaga produkuje owocniki o długości do 35 centymetrów.Chaga jest bogata w dużą ilość substancji bioaktywnych, witamin i minerałów. Gromadzi także melaninę, związki triterpenowe, betulinę i kwas betulinowy.Z punktu widzenia klasycznej medycyny chińskiej odżywia Gan (układ wątroby), Xin (układ serca) i Pi (śledziona). Wspomaga obronną Qi i usuwa Du (toksyczność) i Shi Re (wilgotne ciepło) z organizmu. Według niektórych źródeł może także przerwać Xue Yu (zastój krwi). W swym działaniu jest wyjątkowo podobny do grzyba Coriolus, jednak jego działanie jest nakierowane bardziej na układ trawienny.Uprawiamy naszą Chagę na brzozach w naturze nietkniętej przez cywilizację, w północno-wschodnich Chinach.Chaga ma dość wyrazisty smak, pasuje do użytkowania w formie wywaru albo nalewki.Dawkowanie:Dodaj około 10 g Chagi do 1 litra ciepłej wody. Pozostawić do zaparzenia na 15 minut. Następnie gotuj na znikomym ogniu poprzez około 30 minut.Odwar można doprawić miodem. Pij raz dziennie.
Informacje podstawowe i specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje