Opis produktu Marco Polo
Przyprawa Harissa Co to jest Harissa? Przyprawa Harissa jest niezwykle popularna w kuchni tunezyjskiej. Ma piękny ciemnoczerwony kolor. Cechuje się ostrym przyjemnie palącym smakiem. Wystarczy jej odrobina, żeby potrawie nadać stosowny smak i aromat. Hariss to przyprawa idealna w smaku z przeznaczeniem w głównej mierze do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kuskus. Mieszanka przypraw pod magiczną nazwą Harissa to podstawa kuchni północnoafrykańskiej. Jest to ognisto-gorąca przyprawa używana do dodawania głębi przeróżnym potrawom. Można ją jeszcze zmieszać z oliwą z oliwek, żeby uzyskać pastę Harissa. Oprócz użytkowania do mięs można ją dodawać do hummusu, dipów, gulaszu i wielu innych potraw. Różnica między przyprawą harissa a pastą harissa. Pasta Harissa to mieszanka suszonych lub świeżych przypraw, takich jak między innymi chili, kminek i czosnek. Przyprawa harissa jest wykorzystywana na sucho, bez dodatku oleju i wody. Natomiast pasta cechuje się właśnie uzupełniającą zawartością tych składniku plus niezwykle nieraz dodatkiem miodu.
Dane podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Mieszanka przypraw
Wielkość opakowania
1000
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje