Przyprawa tajska z kokosem i solą himalajską 1kg (Marco Polo)
Przyprawy i zioła Marco Polo 1000 g / mieszanka przyprawOpis produktu Marco Polo
Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską Przyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swoich podróżach kulinarnych trafił także do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół, a także cytrusów.Przyprawa naszej producenta to wspaniała kombinacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zagwarantujemy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
standardowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – niezwykle nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata gwarantuje równowagę wszystkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to typowo idealny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o świetnie stożkowym i świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto także wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość niepowtarzalności smaków
Tym, co tak bardzo różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest wykorzystanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia powodują, że każde danie wydaje się zupełnie unikatowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten typowy wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były nad wyraz modnymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano pokaźnych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Klasyczna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony poprzez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach wyjątkowo modne. Do czasów dzisiejszych tradycyjnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).
standardowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – niezwykle nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata gwarantuje równowagę wszystkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to typowo idealny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o świetnie stożkowym i świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto także wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość niepowtarzalności smaków
Tym, co tak bardzo różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest wykorzystanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia powodują, że każde danie wydaje się zupełnie unikatowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten typowy wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były nad wyraz modnymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano pokaźnych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Klasyczna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony poprzez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach wyjątkowo modne. Do czasów dzisiejszych tradycyjnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).
Dane podstawowe i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Mieszanka przypraw
Wielkość opakowania
1000
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje