Brak produktu
Opis produktu Marco Polo
Płatki Drożdżowe Nieaktywne Płatki drożdżowe nieaktywne charakterystyka Płatki drożdżowe to idealny dodatek do potraw. Wzbogacają je z zasady w białko, składniki mineralne i witaminy z grupy B, z jednym wyjątkiem. Drożdże nie produkują witaminy B12, dlatego jeśli na etykiecie widniej informacja o zawartości witaminy B12 oznacza to, że płatki drożdżowe zostały o nią wzbogacone. Dzięki zwartości witamin z grupy B płatki drożdżowe są genialnym produktem zwłaszcza dla wegetarian i wegan, ponieważ wzbogacają ich dietę w te cenne składki. Poza tym zawierają nieduże ilości tłuszczu. Ne zawierają dodatku cukru i konserwantów. Trzeba dodatkowo pamiętać, iż pełnią one funkcje immunomodulacyjne. Znaczy to tyle że, posiadają beta-1,3 glukanu, trehaloz, mannau i glutationu które wpływają na rozszerzenie odporności organizmu. W tym wątku trzeba też wspomnieć o zawartość selenu który pomaga naprawiać uszkodzenia komórek. Płatki drożdżowe nieaktywne zastosowanie w kuchni W kuchni Płatki drożdżowe warto więc użyć: do zup, sosów, koktajli w charakterze zagęszczacza, do wytrawnych ciast, muffinek, aby wzbogacić ich walory smakowe, do past kanapkowych, tart warzywnych, farszu jako zastępstwo soli kuchennej.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Próbowaliście kiedyś zrobić sałatkę z jajkami bez użycia jajek? fason wegański którego istotą jest nie tylko odrzucenie mięsa, ale także produktów których wytwarzanie scala się z eksploatacją zwierząt - np. Jajka Czytaj dalej....
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Próbowaliście kiedyś zrobić sałatkę z jajkami bez użycia jajek? fason wegański którego istotą jest nie tylko odrzucenie mięsa, ale także produktów których wytwarzanie scala się z eksploatacją zwierząt - np. Jajka Czytaj dalej....
Dane podstawowe oraz specyfikacja:
Kategoria
Producent
Wielkość opakowania
35
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2025:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje