Opis produktu Marco Polo
Sól Himalajska Czarna mała Sól himalajska czarna charakterystyka
Czarna sól himalajska, wydobywana w Pakistanie, ma podobnie do soli różowej niemało cennych atrybuty. Mieści praktycznie wszystkie pierwiastki w ilościach śladowych, w organicznej, prosto przyswajalnej dla organizmu formie. Proporcje minerałów w przezroczystej soli himalajskiej niemal są lustrzanym odbiciem tego, co znajduje się w nadzwyczajnie zdrowym ciele człowieka. To przyprawa o ostrym zapachu, przypominającym jajka. W skład czarnej soli wchodzi chlorek sodu (podstawowy komponent soli kuchennej), nieduże ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru. W głównej mierze siarczek żelaza odpowiada za to, że sól ta zyskuje odcień od różowo-brązowego aż do ciemnofioletowego. Po skruszeniu na proszek naturalna czarna sól ma kolor od różowego po fioletowy.
Sól himalajska czarna atrybuty zdrowotne
Czarna sól wykazuje pewne parametry zdrowotne. To korzystny środek na zgagę i wzdęcia. W niektórych indyjskich miastach leczy się nią choćby wole.Kąpiel solna jest jednym z najlepszych sposobów . Zabieg z solą himalajską korzystnie wpływa na organizm w sytuacji grypy, rekonwalescencji, pomaga w przypadku stłuczeń i zwichnięć, bólu mięśni i stawów. Ma również perfekcyjny wpływ na skórę, pomaga w różnych problemach skórnych.wyśmienitym zabiegiem jest ponadto moczenie nóg w osolonej wodzie. Zabieg ten także prowadzani do detoksykacji organizmu i wyśmienicie wpływa na stopy. Sól himalajska czarna wykorzystanie w kuchni
Kuchnia indyjska wykorzystuje czarną sól do przyprawiania przekąsek, dipów, czatnejów, sałatek, a choćby owoców. Jest elementyem indyjskiej przyprawy chaat masala. Z ochotą sięgają po nią wegetarianie i weganie – jest ona dla nich ciekawym dodatkiem, imituje bowiem smak i zapach jajek.
Czarna sól himalajska, wydobywana w Pakistanie, ma podobnie do soli różowej niemało cennych atrybuty. Mieści praktycznie wszystkie pierwiastki w ilościach śladowych, w organicznej, prosto przyswajalnej dla organizmu formie. Proporcje minerałów w przezroczystej soli himalajskiej niemal są lustrzanym odbiciem tego, co znajduje się w nadzwyczajnie zdrowym ciele człowieka. To przyprawa o ostrym zapachu, przypominającym jajka. W skład czarnej soli wchodzi chlorek sodu (podstawowy komponent soli kuchennej), nieduże ilości siarczanu sodu, siarczku żelaza i siarkowodoru. W głównej mierze siarczek żelaza odpowiada za to, że sól ta zyskuje odcień od różowo-brązowego aż do ciemnofioletowego. Po skruszeniu na proszek naturalna czarna sól ma kolor od różowego po fioletowy.
Sól himalajska czarna atrybuty zdrowotne
Czarna sól wykazuje pewne parametry zdrowotne. To korzystny środek na zgagę i wzdęcia. W niektórych indyjskich miastach leczy się nią choćby wole.Kąpiel solna jest jednym z najlepszych sposobów . Zabieg z solą himalajską korzystnie wpływa na organizm w sytuacji grypy, rekonwalescencji, pomaga w przypadku stłuczeń i zwichnięć, bólu mięśni i stawów. Ma również perfekcyjny wpływ na skórę, pomaga w różnych problemach skórnych.wyśmienitym zabiegiem jest ponadto moczenie nóg w osolonej wodzie. Zabieg ten także prowadzani do detoksykacji organizmu i wyśmienicie wpływa na stopy. Sól himalajska czarna wykorzystanie w kuchni
Kuchnia indyjska wykorzystuje czarną sól do przyprawiania przekąsek, dipów, czatnejów, sałatek, a choćby owoców. Jest elementyem indyjskiej przyprawy chaat masala. Z ochotą sięgają po nią wegetarianie i weganie – jest ona dla nich ciekawym dodatkiem, imituje bowiem smak i zapach jajek.
Informacje i specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Sól
Wielkość opakowania
500
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje