Opis produktu Marco Polo
Pieprz Czarny Ziarnisty Pieprz czarny użycie w kuchni
Pieprz czarny dodaje smaku niemal każdej potrawie każdego narodu na świecie. Wykorzystywany jest w nacierach, mieszankach przypraw, dressingach do sałatek i mieszankach pieprzu. Pieprz występuje w wielu arabskich mieszankach przypraw, takich jak zhoug, baharat i berebere.Pieprz czarny mielony jest przyprawą bardzo uniwersalną, dodawaną do wszelkich pieczeni, marynat i sosów. Używany jest do mięs, takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina. Ożywia smak tłustych potraw i czyni je lżej strawnymi. Jest niezbędnym dodatkiem do wszystkich dań mięsnych, do potraw z białego i żółtego sera. Podciąga walory smakowe przygotowywanych, nad wyraz faszerowanych, jaj. Jest wyśmienity do zup i galaretek rybnych i wszystkich dań, które przyprawia się imbirem. Wyśmienicie nadaje się także do ryb. Dodatek pieprzu sprzyja trawieniu i wpływa w dodatku pozytywnie na działanie układu odpornościowego - pobudza apetyt. Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszelkich pieczeni, marynat i sosów. Szczypta tej przyprawy ożywia smak tłustych rosołów i czyni je lżej strawnymi. Sporo sałatek i jarzyn dopiero dzięki odrobinie pieprzu zyskuje pełnie smaku. Jest potrzebnym dodatkiem do wszelkich dań rodzaju risotto, do potraw z białego i żółtego sera. Pieprz czarny cechy zdrowotne
szczególnie dużo badań udowadnia, że włączenie pieprzu czarnego do diety może przyspieszyć cykl odchudzania. Nie ma nic złego w włączeniu go do diety, lecz pamiętaj, aby spożywać go z umiarem. Nie można spożywać codziennie więcej niż 1-2 łyżeczki czarnego pieprzu. Posiadanie go w nadmiarze może posiadać niemało skutków ubocznych. Piperyna, substancja chemiczna zawarta w czarnym pieprzu, może spowolnić krzepnięcie krwi. Teoretycznie przyjmowanie czarnego pieprzu w ilościach większych aniżeli w żywności może powiększać ryzyko krwawienia u osób z zaburzeniami krzepnięcia. Czarny pieprz może wpływać także na poziom cukru we krwi.
Wracając do korzyści zdrowotnych pieprzu czarnego, są to pomiędzy innymi:
- Wysoka zawartość przeciwutleniaczy
- Ma atrybuty przeciwzapalne
- prawidłowo wpływa na mózg
- Badania sugerują, że piperyna może pomóc w poprawie metabolizmu cukru we krwi
- Może ograniczyć poziom cholesterolu
- Może mieć parametry przeciwnowotworowe
- Przyspiesza wchłanianie elementów odżywczych
- Pozytywnie wpływa na jelita
- Uśmierza ból
- Redukuje apetyt Przyprawy owocowe - pieprz czarny Pieprz jest jedną z najstarszych roślin uprawianych w Indiach i prawdopodobnie pochodzi ze wzgórz południowo-zachodnich Indii, gdzie spotyka się ją w stanie dzikim w lasach deszczowych od północnej Kanary po Kanyakumari. Pieprz czarny składa się z suszonych, w pełni rozwiniętych niedojrzałych owoców. Ma prawie kulisty kształt, około 4-5 mm średnicy z charakterystyczną szatą z głęboko osadzonymi zmarszczkami. Świeżo zgromadzone owoce układa się na cementowych podłogach albo matach i suszy na słońcu przez około tydzień. W trakcie suszenia zielone lub czerwone owoce stopniowo przebarwiają się na ciemnobrązowy lub prawie czarny, a ich skórka staje się twarda i pomarszczona. Więcej danych na temat przypraw owocowych w tym o pieprzu czarnym wyszukasz w naszym artykule który możesz przeczytać TUTAJ Spróbuj przyprawy w przepisie..... Oliwa z chili to nadzwyczajny dodatek do sałatek i wszelkiego typu potraw gdzie niezbędny jest oliwa. Jej ostro-orientalny smak zadziwi nie jedno podniebienie. Spróbuj dodać ją do pasty warzywnej, którą przyrządzasz z orzechów i warzyw. Zaskocz wszystkich tym smakiem Czytaj dalej....
Pieprz czarny dodaje smaku niemal każdej potrawie każdego narodu na świecie. Wykorzystywany jest w nacierach, mieszankach przypraw, dressingach do sałatek i mieszankach pieprzu. Pieprz występuje w wielu arabskich mieszankach przypraw, takich jak zhoug, baharat i berebere.Pieprz czarny mielony jest przyprawą bardzo uniwersalną, dodawaną do wszelkich pieczeni, marynat i sosów. Używany jest do mięs, takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina. Ożywia smak tłustych potraw i czyni je lżej strawnymi. Jest niezbędnym dodatkiem do wszystkich dań mięsnych, do potraw z białego i żółtego sera. Podciąga walory smakowe przygotowywanych, nad wyraz faszerowanych, jaj. Jest wyśmienity do zup i galaretek rybnych i wszystkich dań, które przyprawia się imbirem. Wyśmienicie nadaje się także do ryb. Dodatek pieprzu sprzyja trawieniu i wpływa w dodatku pozytywnie na działanie układu odpornościowego - pobudza apetyt. Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszelkich pieczeni, marynat i sosów. Szczypta tej przyprawy ożywia smak tłustych rosołów i czyni je lżej strawnymi. Sporo sałatek i jarzyn dopiero dzięki odrobinie pieprzu zyskuje pełnie smaku. Jest potrzebnym dodatkiem do wszelkich dań rodzaju risotto, do potraw z białego i żółtego sera. Pieprz czarny cechy zdrowotne
szczególnie dużo badań udowadnia, że włączenie pieprzu czarnego do diety może przyspieszyć cykl odchudzania. Nie ma nic złego w włączeniu go do diety, lecz pamiętaj, aby spożywać go z umiarem. Nie można spożywać codziennie więcej niż 1-2 łyżeczki czarnego pieprzu. Posiadanie go w nadmiarze może posiadać niemało skutków ubocznych. Piperyna, substancja chemiczna zawarta w czarnym pieprzu, może spowolnić krzepnięcie krwi. Teoretycznie przyjmowanie czarnego pieprzu w ilościach większych aniżeli w żywności może powiększać ryzyko krwawienia u osób z zaburzeniami krzepnięcia. Czarny pieprz może wpływać także na poziom cukru we krwi.
Wracając do korzyści zdrowotnych pieprzu czarnego, są to pomiędzy innymi:
- Wysoka zawartość przeciwutleniaczy
- Ma atrybuty przeciwzapalne
- prawidłowo wpływa na mózg
- Badania sugerują, że piperyna może pomóc w poprawie metabolizmu cukru we krwi
- Może ograniczyć poziom cholesterolu
- Może mieć parametry przeciwnowotworowe
- Przyspiesza wchłanianie elementów odżywczych
- Pozytywnie wpływa na jelita
- Uśmierza ból
- Redukuje apetyt Przyprawy owocowe - pieprz czarny Pieprz jest jedną z najstarszych roślin uprawianych w Indiach i prawdopodobnie pochodzi ze wzgórz południowo-zachodnich Indii, gdzie spotyka się ją w stanie dzikim w lasach deszczowych od północnej Kanary po Kanyakumari. Pieprz czarny składa się z suszonych, w pełni rozwiniętych niedojrzałych owoców. Ma prawie kulisty kształt, około 4-5 mm średnicy z charakterystyczną szatą z głęboko osadzonymi zmarszczkami. Świeżo zgromadzone owoce układa się na cementowych podłogach albo matach i suszy na słońcu przez około tydzień. W trakcie suszenia zielone lub czerwone owoce stopniowo przebarwiają się na ciemnobrązowy lub prawie czarny, a ich skórka staje się twarda i pomarszczona. Więcej danych na temat przypraw owocowych w tym o pieprzu czarnym wyszukasz w naszym artykule który możesz przeczytać TUTAJ Spróbuj przyprawy w przepisie..... Oliwa z chili to nadzwyczajny dodatek do sałatek i wszelkiego typu potraw gdzie niezbędny jest oliwa. Jej ostro-orientalny smak zadziwi nie jedno podniebienie. Spróbuj dodać ją do pasty warzywnej, którą przyrządzasz z orzechów i warzyw. Zaskocz wszystkich tym smakiem Czytaj dalej....
Informacje podstawowe oraz specyfikacja:
Kategoria
Producent
Rodzaj
Pieprz
Wielkość opakowania
40
g
Cena
-
Opinia użytkowników
-
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje