Opis produktu Helios
Pomidory użyte do produkcji pomidorów Helios pochodzą z gospodarstwa Agustína w Cáceres gdzie dojrzewają w silnym słońcu i przejmującym mrozie nocą, przy szumie rzeki Guadiana płynącej przez pobliskie pola. Dzięki doświadczeniu i codziennemu trudowi pracujących przy uprawach rolników realne jest otrzymanie produktów niemal rewelacyjnych o idealnym smaku i wyjątkowym aromacie. Pochodzenie jest bardzo ważnym aspektem w filozofii marki Helios, ponieważ reprezentuje żyzną, hiszpańską ziemię i jej historię oraz jest gwarancją naturalności, trwałości i z reguły nienagannej jakości.
Smażenie jest jednym z typowych dla Hiszpanii sposobów przyrządzania pomidorów. W kuchni śródziemnomorskiej nie od dziś wiadomo, że połączenie oliwy z oliwek extra virgin i aromatycznych pomidorów jest mariażem znakomitym. Wysoka temperatura w trakcie smażenia wyciąga jeszcze więcej smaku i aromatów. Pomidory smażone marki Helios to hiszpańska wersja włoskiego sosu pomidorowego, który na pewno odnajdzie mnóstwo zastosowań w każdej kuchni. Rewelacyjnie sprawdzą się jako gotowy sos do makaronu, czy pizzy. Będą świetną bazą dla zup kremów, czy zupy pomidorowej na bulionie. także urozmaicą szybkie zapiekanki serowe na bazie czerstwego pieczywa, czy pokaźnego makaronu.
tworzonE BEZ użycia PESTYCYDÓW
NIE ZAWIERAJĄ GLUTENU
SĄ całkowicie WEGAŃSKIE
stworzonE Z LOKALNIE UPRAWIANYCH, HISZPAŃSKICH POMIDORÓW
ZAWIERAJĄ dużo CENNYCH WITAMIN I MINERAŁÓW (A, B, C)
produkowanE ZGODNIE Z ZASADAMI jednostajnEGO ROZWOJU
składniki: pomidory BIO (124 g pomidorów na 100 g towaru), cukier BIO, oliwa extra virgin BIO (4%), sól.
Informacje oraz specyfikacja:
Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2024:
- Porównywarka najlepszych sklepów
- Ranking ofert według cen
- Zdjęcia, opinie i recenzje